#109 The Gorn

Mina IPA brukade ha namn efter Star Trek. Bäst att ta tillbkas den traditionen. En Brut måste då vara namngivet efter nåt brutalt, dvs Gorn.

Använde Ultra Ferm för att bruta IPAn.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 17.16 3.25 1.053 1.001 6.74
Resultat 1.053 1.001

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Specialty IPA: White IPA 21 B 1.056 - 1.065 1.01 - 1.016 40 - 70 5 - 8 0 - 0 5.5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 58.04
German - Pale Ale 478 g 27.74
Flaked Corn 245 g 14.22

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Mosaic 20 g 0 min Aroma Pellet 12.6
Citra 25 g 0 min Aroma Pellet 12.8
Mosaic 75 g 3 dagar Dry Hop Pellet 12.6
Citra 100 g 3 dagar Dry Hop Pellet 12.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Amyloglucosidase 5 g 0 min Primary Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 95% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
64°C 60 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *