#108 Sigge Dyklager II

Andra försöket till en god lager. Hundelibund blev grymt god men förra Sigge blev maltig och tråkig. Testar nu en lager version av Sandin Sitravin och torrhumlar hårt.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 31.62 5.71 1.05 1.012 4.96
Resultat 1.05 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
International Pale Lager 2 A 1.042 - 1.05 1.008 - 1.012 18 - 25 2 - 6 0 - 0 4.6 - 6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 25
German - Munich Light 300 g 15
German - CaraHell 300 g 15
German - Rye 300 g 15
German - Carapils 300 g 15
German - Pale Ale 300 g 15

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 2 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 6 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 15 g 5 min Boil Pellet 12.8
Chinook 52 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7
Citra 9 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Mexican Lager Yeast WLP940 (WLP940) White Labs 74% 10°C - 12.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 50 min
Mash out 70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *