#103 The Slayer

Sökte på S-33 jäst på Humles hemsida och snubblade på en av deras bryggarkit på en ljus blond. Kollade lite på receptet och knåpade ihop en egen. Får se vad det blir.
Mina vanliga Blond är namngivna efter Nathan Fillion, men då det inte finns nån blond i Firefly får det bli Buffy där han också dök upp en säsong, som nån ond demon.

Finns självklart på Untappd!

magenta

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 29.14 6.25 1.062 1.016 6.05
Resultat 1.062 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Blond Ale 25 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 4 - 7 0 - 0 6 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 22.73
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 22.73
German - Wheat Malt 500 g 22.73
German - Pale Ale 400 g 18.18
German - Melanoidin 200 g 9.09
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 100 g 4.55

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 10 g 60 min Boil Pellet 5.2
Saaz 20 g 20 min Boil Pellet 2.2
Styrian Golding / Bobek 20 g 5 min Boil Pellet 4.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other
Coriander seed 2 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - General/Belgian Yeast S-33 (S-33) Fermentis / Safale 70% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 20 min
65°C 50 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *