#102 Sossos studie IPA

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Min jul IPA blev så himla god så jag måste bara göra en till. Då jag lovat Sofia några sexpack så blir det en Sossos!

Finns självklart på Untappd!

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 81.3 6.91 1.058 1.011 6.07
Resultat 1.058 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American IPA 21 A 1.056 - 1.07 1.008 - 1.014 40 - 70 6 - 14 0 - 0 5.5 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 48.08
German - Munich Light 300 g 14.42
German - CaraHell 300 g 14.42
German - Rye 250 g 12.02
German - CaraRed 130 g 6.25
German - Carapils 100 g 4.81

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 5 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 18 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 12.8
Lemondrop 30 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.8
Azacca 30 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 25 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
US West Coast Yeast M44 (M44) Mangrove Jack 78% 15°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 50 min
Mash out 70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *