#101 Your Commander

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Your Commander is on deck!

Dags för en ny version av mina omtyckta dubbelIPA. Min jul IPA blev så bra så jag tänkte gör en dubbelversion av den.

Klämde in en spontan extra torrhumling dan innan kallkrasch, med några rester av gammal humle, det jag hade kvar av gammal Exp Grapefruit och Mosaic. Tror det blev ca 40 gr av vardera.

Finns självklart på Untappd!

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 126.38 9.47 1.084 1.014 9.15
Resultat 1.084 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Double IPA 22 A 1.065 - 1.085 1.008 - 1.018 60 - 120 6 - 14 0 - 0 7.5 - 10 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 50
German - Munich Light 400 g 13.33
German - CaraHell 400 g 13.33
German - Rye 300 g 10
German - CaraRed 300 g 10
German - Carapils 100 g 3.33

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 8 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 30 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 40 g 5 min Boil Pellet 12.8
Lemondrop 40 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.8
Pacific Gem 35 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.6
Ella 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7
Mosaic 40 g 1 dag Dry Hop Pellet 12.6
EXP Grapefruit 38 g 1 dag Dry Hop Pellet 15.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.8 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 25 g 0 min Bottling Other
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 50 min
Mash out 70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *