#100 De Volgende Halte Classic II

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Provade nyligen en av mina gamla Belgian dark, De Volgende Halte Classic, som stått och mognat över ett år. Grymt gott. Så nu tänkte jag göra en ny sådan och gömma undan dem ett par år.

brown

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 32.21 24.25 1.077 1.013 8.43
Resultat 1.077 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 55.56
Belgian - Special B 500 g 18.52
German - CaraHell 300 g 11.11
German - CARABELGE 200 g 7.41
Belgian - Biscuit 100 g 3.7
German - Pale Ale 100 g 3.7

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 12 g 60 min Boil Pellet 5
Hersbrucker 12 g 30 min Boil Pellet 3
Styrian Golding / Celeia 15 g 15 min Boil Pellet 2.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Epsom Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Strong Ale Yeast WLP545 (WLP545) White Labs 82% 18.89°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 58°C 15 min
Alpha-amylase 64°C 60 min
Mash Out 70°C 20 min
78°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Tillägnat favoritbryggeriet i Mechelen
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *