#10 Innis & Gunnie

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Jag har länge tänkt brygga en Skotsk Ale, en kopia av en Innins & Gunn. Då min mor, Gunnie,  skulle fyllt 80 i dagarna så passar det ju perfekt att göra en Innis & Gunnie. Vattenbehandlade men borde haft mer salt, då en Scotsk Ale ska vara maltigare och inte så besk.

Yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 29.15 12.98 1.049 1.014 4.65
Resultat 1.049 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Scottish Export 80/- 9 C 1.04 - 1.054 1.01 - 1.016 15 - 30 9 - 17 0 - 0 3.9 - 5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 66.67
Maris Otter Pale 400 g 26.67
Chocolate Malt 50 g 3.33
Crystal Malt 150 50 g 3.33

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 10 g 60 min Boil Pellet 4.5
Styrian Goldings 13 g 60 min Boil Pellet 5.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vaniljstång 7 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Ekflis Bourbon 20 g 7 dagar Primary Flavor

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Empire Ale M15 (M15) Mangrove Jack 73% 21.11°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
head 50°C 15 min
68°C 35 min
mash out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Ett paket vaniljstänger, dvs 2 st, totalt 7 gram.

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *