#01 Fatu Krey IPA

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Köksbryggeriets första öl bryggd och satt på jäsning!

Kommer bli en trevlig IPA med lätt smak av grapefrukt.

Green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 66.87 10.97 1.057 1.01 6.17
Resultat 1.057 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American IPA 21 A 1.056 - 1.07 1.008 - 1.014 40 - 70 6 - 14 0 - 0 5.5 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 57.14
Pale Ale 300 g 17.14
CaraBohemian 150 g 8.57
Flaked Oats 100 g 5.71
Melanoidin 100 g 5.71
CaraHell 100 g 5.71

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Chinook 10 g 0 min First Wort Pellet 13
Chinook 5 g 45 min Boil Pellet 13
Citra 5 g 20 min Boil Pellet 13.5
Mosaic 5 g 5 min Boil Pellet 12.5
Mosaic 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.5
Citra 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Chinook 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Protafloc 0.5 g eller 0.5 krm
Average Rating
5 out of 5 stars. 1 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *