Köksbryggeriets första öl bryggd och satt på jäsning!
Kommer bli en trevlig IPA med lätt smak av grapefrukt.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
9 L | 60 min | 66.87 | 10.97 | 1.057 | 1.01 | 6.17 |
Resultat | 1.057 | 1.01 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American IPA | 21 A | 1.056 - 1.07 | 1.008 - 1.014 | 40 - 70 | 6 - 14 | 0 - 0 | 5.5 - 7.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 57.14 |
Pale Ale | 300 g | 17.14 |
CaraBohemian | 150 g | 8.57 |
Flaked Oats | 100 g | 5.71 |
Melanoidin | 100 g | 5.71 |
CaraHell | 100 g | 5.71 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Chinook | 10 g | 0 min | First Wort | Pellet | 13 |
Chinook | 5 g | 45 min | Boil | Pellet | 13 |
Citra | 5 g | 20 min | Boil | Pellet | 13.5 |
Mosaic | 5 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.5 |
Mosaic | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.5 |
Citra | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 13.5 |
Chinook | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 13 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Protafloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) | Fermentis / Safale | 81% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Protafloc 0.5 g eller 0.5 krm |